Belépés
Cicatartás
... (főleg csirkecsontot) pedig soha ne adj kedvencednek. A legjobb, ha teljes értékű macskatápokkal eteted kedvenced. Ezek közül is a száraztápok a legegészségesebbek kis kedvenced számára. Az aszpikos, tasakos falatkákkal csínján bánj, mivel némelyikük magas sótartalma később vesebántalmakat okozhat.

• Innivaló
A legjobb a friss víz, ebből viszont mindig legye...
Cicatartás a lakásban
... (főleg csirkecsontot) pedig soha ne adj kedvencednek. A legjobb, ha teljes értékű macskatápokkal eteted kedvenced. Ezek közül is a száraztápok a legegészségesebbek kis kedvenced számára. Az aszpikos, tasakos falatkákkal csínján bánj, mivel némelyikük magas sótartalma később vesebántalmakat okozhat.

• Innivaló
A legjobb a friss víz, ebből viszont mindig legye...
Étlapszótár 3
... hátszínszelet

Sarah Bernhardt módon = (rendszerint) libamájpürével készítve
Schwarzwald módon = feketeerdei sonkával és rápirított sajttal
smizírozás = (ha eljárás) hideg ételek aszpikos bevonása, díszítése (a formát vékonyan kibélelik aszpikkal, arra kerülhet a további díszítés, majd legbelülre a töltelék, így a lehűtés, s a kiborítás után a díszített aszpiko...
Aszpikos sonkatekercs
Aszpikos sonkatekercs

Hozzávalók: 40 dkg készen vásárolt franciasaláta, 8 vékony, nagy szelet gépsonka, 5 dkg juhtúró, 2 dl tartármártás, 1 szál tormagyökér, 1 teáskanál tejföl, 2 húsleveskocka, fél citrom leve, 2 púpozott evőkanál zselatinpor, 1 mokkáskanál porcukor, csipetnyi só.

A húsleveskockákat 6 dl vízben feloldjuk, és hagyjuk kihűlni. Kis láboskába szó...
Süssünk, főzzünk valamit...
... vastag kocsonyát öntök. A dermedést követően elosztom rajta a felkarikázot tojásokat, illetve a főt zöldségeket, majd ráöntöm a lehűlt, de még folyékony kocsonyaleve...
Étlapszótár 3
... hátszínszelet

Sarah Bernhardt módon = (rendszerint) libamájpürével készítve
Schwarzwald módon = feketeerdei sonkával és rápirított sajttal
smizírozás = (ha eljárás) hideg ételek aszpikos bevonása, díszítése (a formát vékonyan kibélelik aszpikkal, arra kerülhet a további díszítés, majd legbelülre a töltelék, így a lehűtés, s a kiborítás után a díszített aszpiko...
Nulla rapszódia (Labdarúgó Eb)
... kampányokat nem díjjazzák.Hiányzik a hitelesség - erről állították ki a bizonyítványt.Kormánygaranciánk - lásd világkiállítás, tavalyi úszó Eb, konvergencia és a többi... - annyit ér, mint aszpikos hal száján a mosoly.Semmit.Mire számíthat ez ügyben egy ország, amelynek sportminisztériuma sincs, noha állandóan a sporttradícióra hivatkozik?És azt a tárcát az szüntette meg, aki onna...
A hazai boltokban kapható
A hazai boltokban kapható 50 legegészségtelenebb ételt. Kerülje el őket vagy
bánjon óvatosan velük!

1. ASZPIKOS FELVÁGOTT
Mi van benne: maradék fehérje, maradék sertésfelvágott, sűrítők, selejtek,
algafehérje.
Ami miatt ne fogyassza: félreértés ne essék, az aszpikos nem piszkos, a selejt
nem azt jelenti, ehetetlen, a legtöbbször csupán a ...
50 legegészségtelenebb étel
A hazai boltokban kapható 50 legegészségtelenebb ételt. Kerülje el őket vagy
bánjon óvatosan velük!


1. ASZPIKOS FELVÁGOTT
Mi van benne: maradék fehérje, maradék sertésfelvágott, sűrítők, selejtek,
algafehérje.
Ami miatt ne fogyassza: félreértés ne essék, az aszpikos nem piszkos, a selejt
nem azt jelenti, ehetetlen, a legtöbbször csu...
Gondolat a napi betevőről
... termékfajtákra. Ezért nem biztos, hogy az Ön kedvenc felvágottja is beleillene az általunk humbugkajáknak keresztelt csapatba, de azért nem árt, ha legközelebb óvatosan vásárol.


1. ASZPIKOS FELVÁGOTT
Mi van benne: maradék fehérje, maradék sertésfelvágott, sűrítők, selejtek, algafehérje.
Ami miatt ne fogyassza: félreértés ne essék, az aszpikos nem piszkos...
Vegye ezt-azt!
... termékfajtákra. Ezért nem biztos, hogy az Ön kedvenc felvágottja is beleillene az általunk humbugkajáknak keresztelt csapatba, de azért nem árt, ha legközelebb óvatosan vásárol.


1. ASZPIKOS FELVÁGOTT
Mi van benne: maradék fehérje, maradék sertésfelvágott, sűrítők, selejtek, algafehérje.
Ami miatt ne fogyassza: félreértés ne essék, az aszpikos nem piszkos...
Ünnepi menü
... ízes aszpikot kiöntjük belőle. Ha ügyesen dolgoztunk, a forma aljára és oldalára is egy vékony réteg aszpik kocsonyásodott.
A főtt tojásfehérjét meg a petrezselymet apróra vágjuk, az aszpikos forma aljára és oldalára szórjuk. A puha húst szeletekre vágjuk és a répával meg a brokkolival rétegezzük. A maradék aszpikot amit, ha megkocsonyásodott, fölolvasztunk ráöntjük, végül me...
Majonézes sonkapástétom fürjto
... hűtjük, és a sonkás masszába keverjük. A piros kaliforniai paprikát apró kockákra daraboljuk, a zöldhagymát vékonyra szeleteljük, a petrezselymet és a fürjtojásokat apróra vagdaljuk, majd az aszpikos krémbe forgatjuk. Ezután egy vízzel kiöblített formába töltjük, és hűtőbe téve 2-3 óra hosszat dermesztjük. Tálaláskor, a formát egy pillanatra forróvízbe mártjuk, kiborítjuk belőle a...
Tojás aszpikban
... vastag kocsonyát öntök. A dermedést követően elosztom rajta a felkarikázot tojásokat, illetve a főt ...
Tanácsok háziasszonyoknak
... készítendő étel, hús, felfújt, püré, krém könnyebb szerkezetűvé, levegősebbé tétele. Leggyakrabban alkalmazott módja a kikeverés, habbá verés.

Smizírozás: Hideg aszpikos készítmények díszítését szolgálja, úgy, hogy a forma belső felét egyenletesen vékonyan bevonjuk aszpikkal, megfelelő módon dekoráljuk, majd beletöltjük a töltelék any...
Aszpikos pulykacomb.


Hozzávalók:
kb. 30 dkg pulykacomb
só, fokhagyma, babérlevél
2 dl tejföl
6 db kemény tojás
1,5 dl húsleves
1 evőkanál mustár
4 púpos teáskanál zselatin
1 db húsos paprika
lehet még beletenni: hagymát, csemegeuborkát, mustár helyett majonézt, és persze másféle húsb...
Hidegtálak
... hűsszeletekre, pástétomra, zöldségre hordhatjuk föl két rétegben: ha megdermedt, szép fénye lesz. A keményre dermedt aszpikot kockára vágva hidegtálak díszítésére használhatjuk.

Aszpikos sonkatekercs

Hozzávalók 8 személyre: 8 vékony szelet gépsonka, 20 dkg juhtúró, 3 evőkanál reszelt ecetes torma, 40 dkg franciasaláta, 1 evőkanál zselatinpor, 3 dl húsleves (...
új aszpikos vegyes zöldség rec
...új aszpikos vegyes zöldség recept
Zöldséges ételek

Hozzávalók:
50 dkg sárgarépa 35 dkg fehérrépa 2 kis póréhagyma
12,5 dkg zöldbab 30 dkg zöldborsó 1 tasak zselatinpor 5 dl húsleves (leveskockából)
1 csokor tárkony és só

Elkészítés:
A kétféle répát meg hámozzuk,a pórét és a zöldbabot meg tisztítjuk.Minden zöldséget sós vízben külön-kül...
Halas tippek
... rácsra a halakat.

HALKÉSZÍTMÉNYEK

A hal felhasználható a hidegkonyhán önálló ételként vagy járulékos, jelleget adó anyagként. Készíthetünk belőle különböző salátákat, aszpikos készítményeket, valamint szendvicseket. Most azokkal a készítményekkel ismerkedünk meg, amelyeknek a hal az alapanyaga, és önálló ételként tálalhatók. A halakat egészben (fogas, pisztrá...
Hidegtálak-saláták
... legalább 4-5 órán át a hűtőszekrényben érleljük. A tálat fedővel vagy
alufóliával feltétlenül zárjuk le, nehogy az ott tárolt más élelmiszerek
átvegyék az erős halszagot.

Aszpikos készítmények, kocsonyák

Bármilyen kocsonyázott ételt is készítünk, a különböző anyagokat mindig
aszpikkal bélelt (smizírozott) formába töltjük vagy tesszük. A formát ...
1 2 3 4 5 6 7 
Címkék: Labdarúgó Eb, Sarah Bernhardt, ASZPIKOS FELVÁGOTT, hazai boltokban, napi betevőről, formát vékonyan, további díszítés, kiborítás után, díszített aszpiko, dermedést követően, felkarikázot tojásokat, sporttradícióra hivatkozik, legtöbbször csupán, általunk humbugkajáknak, forma aljára, vékony réteg, főtt tojásfehérjét, petrezselymet apróra, aszpikos forma, puha húst, brokkolival rétegezzük, maradék aszpikot, sonkás masszába, piros kaliforniai, zöldhagymát vékonyra, fürjtojásokat apróra, aszpikos krémbe, vízzel kiöblített, pillanatra forróvízbe, forma bels&otilde, keményre dermedt, kétféle répát, hidegkonyhán önálló, készítményekkel ismerkedünk, halakat egészben, hűtőszekrényben érleljük, tálat fedővel, erős halszagot, különböző anyagokat, háziasszonyoknak, húsleveskockákat, hűtőszekrényben, sertésfelvágott, vesebántalmakat, halkészítmények, készítményekkel, sporttradícióra, humbugkajáknak, gigiakonyhaban, kocsonyásodott, libamájpürével, macskatápokkal, világkiállítás, készítményeket, csemegeuborkát,
© 2013 TVN.HU Kft.