|
|
|
... (főleg csirkecsontot) pedig soha ne adj kedvencednek. A legjobb, ha teljes értékű macskatápokkal eteted kedvenced. Ezek közül is a száraztápok a legegészségesebbek kis kedvenced számára. Az aszpikos, tasakos falatkákkal csínján bánj, mivel némelyikük magas sótartalma később vesebántalmakat okozhat.
• Innivaló
A legjobb a friss víz, ebből viszont mindig legye... |
|
|
|
|
|
|
|
... (főleg csirkecsontot) pedig soha ne adj kedvencednek. A legjobb, ha teljes értékű macskatápokkal eteted kedvenced. Ezek közül is a száraztápok a legegészségesebbek kis kedvenced számára. Az aszpikos, tasakos falatkákkal csínján bánj, mivel némelyikük magas sótartalma később vesebántalmakat okozhat.
• Innivaló
A legjobb a friss víz, ebből viszont mindig legye... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... hátszínszelet
Sarah Bernhardt módon = (rendszerint) libamájpürével készítve
Schwarzwald módon = feketeerdei sonkával és rápirított sajttal
smizírozás = (ha eljárás) hideg ételek aszpikos bevonása, díszítése (a formát vékonyan kibélelik aszpikkal, arra kerülhet a további díszítés, majd legbelülre a töltelék, így a lehűtés, s a kiborítás után a díszített aszpiko... |
|
|
|
|
|
|
|
Aszpikos sonkatekercs
Hozzávalók: 40 dkg készen vásárolt franciasaláta, 8 vékony, nagy szelet gépsonka, 5 dkg juhtúró, 2 dl tartármártás, 1 szál tormagyökér, 1 teáskanál tejföl, 2 húsleveskocka, fél citrom leve, 2 púpozott evőkanál zselatinpor, 1 mokkáskanál porcukor, csipetnyi só.
A húsleveskockákat 6 dl vízben feloldjuk, és hagyjuk kihűlni. Kis láboskába szó... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... vastag kocsonyát öntök. A dermedést követően elosztom rajta a felkarikázot tojásokat, illetve a főt zöldségeket, majd ráöntöm a lehűlt, de még folyékony kocsonyaleve... |
|
|
|
|
|
|
|
... hátszínszelet
Sarah Bernhardt módon = (rendszerint) libamájpürével készítve
Schwarzwald módon = feketeerdei sonkával és rápirított sajttal
smizírozás = (ha eljárás) hideg ételek aszpikos bevonása, díszítése (a formát vékonyan kibélelik aszpikkal, arra kerülhet a további díszítés, majd legbelülre a töltelék, így a lehűtés, s a kiborítás után a díszített aszpiko... |
|
|
|
|
|
|
|
... kampányokat nem díjjazzák.Hiányzik a hitelesség - erről állították ki a bizonyítványt.Kormánygaranciánk - lásd világkiállítás, tavalyi úszó Eb, konvergencia és a többi... - annyit ér, mint aszpikos hal száján a mosoly.Semmit.Mire számíthat ez ügyben egy ország, amelynek sportminisztériuma sincs, noha állandóan a sporttradícióra hivatkozik?És azt a tárcát az szüntette meg, aki onna... |
|
|
|
|
|
|
|
A hazai boltokban kapható 50 legegészségtelenebb ételt. Kerülje el őket vagy
bánjon óvatosan velük!
1. ASZPIKOS FELVÁGOTT
Mi van benne: maradék fehérje, maradék sertésfelvágott, sűrítők, selejtek,
algafehérje.
Ami miatt ne fogyassza: félreértés ne essék, az aszpikos nem piszkos, a selejt
nem azt jelenti, ehetetlen, a legtöbbször csupán a ... |
|
|
|
|
|
|
|
A hazai boltokban kapható 50 legegészségtelenebb ételt. Kerülje el őket vagy
bánjon óvatosan velük!
1. ASZPIKOS FELVÁGOTT
Mi van benne: maradék fehérje, maradék sertésfelvágott, sűrítők, selejtek,
algafehérje.
Ami miatt ne fogyassza: félreértés ne essék, az aszpikos nem piszkos, a selejt
nem azt jelenti, ehetetlen, a legtöbbször csu... |
|
|
|
|
|
|
|
... termékfajtákra. Ezért nem biztos, hogy az Ön kedvenc felvágottja is beleillene az általunk humbugkajáknak keresztelt csapatba, de azért nem árt, ha legközelebb óvatosan vásárol.
1. ASZPIKOS FELVÁGOTT
Mi van benne: maradék fehérje, maradék sertésfelvágott, sűrítők, selejtek, algafehérje.
Ami miatt ne fogyassza: félreértés ne essék, az aszpikos nem piszkos... |
|
|
|
|
|
|
|
... termékfajtákra. Ezért nem biztos, hogy az Ön kedvenc felvágottja is beleillene az általunk humbugkajáknak keresztelt csapatba, de azért nem árt, ha legközelebb óvatosan vásárol.
1. ASZPIKOS FELVÁGOTT
Mi van benne: maradék fehérje, maradék sertésfelvágott, sűrítők, selejtek, algafehérje.
Ami miatt ne fogyassza: félreértés ne essék, az aszpikos nem piszkos... |
|
|
|
|
|
|
|
... hűtjük, és a sonkás masszába keverjük. A piros kaliforniai paprikát apró kockákra daraboljuk, a zöldhagymát vékonyra szeleteljük, a petrezselymet és a fürjtojásokat apróra vagdaljuk, majd az aszpikos krémbe forgatjuk. Ezután egy vízzel kiöblített formába töltjük, és hűtőbe téve 2-3 óra hosszat dermesztjük. Tálaláskor, a formát egy pillanatra forróvízbe mártjuk, kiborítjuk belőle a... |
|
|
|
|
|
|
|
... vastag kocsonyát öntök. A dermedést követően elosztom rajta a felkarikázot tojásokat, illetve a főt ... |
|
|
|
|
|
|
|
... készítendő étel, hús, felfújt, püré, krém könnyebb szerkezetűvé, levegősebbé tétele. Leggyakrabban alkalmazott módja a kikeverés, habbá verés.
Smizírozás: Hideg aszpikos készítmények díszítését szolgálja, úgy, hogy a forma belső felét egyenletesen vékonyan bevonjuk aszpikkal, megfelelő módon dekoráljuk, majd beletöltjük a töltelék any... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
kb. 30 dkg pulykacomb
só, fokhagyma, babérlevél
2 dl tejföl
6 db kemény tojás
1,5 dl húsleves
1 evőkanál mustár
4 púpos teáskanál zselatin
1 db húsos paprika
lehet még beletenni: hagymát, csemegeuborkát, mustár helyett majonézt, és persze másféle húsb... |
|
|
|
|
|
|
|
... hűsszeletekre, pástétomra, zöldségre hordhatjuk föl két rétegben: ha megdermedt, szép fénye lesz. A keményre dermedt aszpikot kockára vágva hidegtálak díszítésére használhatjuk.
Aszpikos sonkatekercs
Hozzávalók 8 személyre: 8 vékony szelet gépsonka, 20 dkg juhtúró, 3 evőkanál reszelt ecetes torma, 40 dkg franciasaláta, 1 evőkanál zselatinpor, 3 dl húsleves (... |
|
|
|
|
|
|
|
...új aszpikos vegyes zöldség recept
Zöldséges ételek
Hozzávalók:
50 dkg sárgarépa 35 dkg fehérrépa 2 kis póréhagyma
12,5 dkg zöldbab 30 dkg zöldborsó 1 tasak zselatinpor 5 dl húsleves (leveskockából)
1 csokor tárkony és só
Elkészítés:
A kétféle répát meg hámozzuk,a pórét és a zöldbabot meg tisztítjuk.Minden zöldséget sós vízben külön-kül... |
|
|
|
|
|
|
|
... rácsra a halakat.
HALKÉSZÍTMÉNYEK
A hal felhasználható a hidegkonyhán önálló ételként vagy járulékos, jelleget adó anyagként. Készíthetünk belőle különböző salátákat, aszpikos készítményeket, valamint szendvicseket. Most azokkal a készítményekkel ismerkedünk meg, amelyeknek a hal az alapanyaga, és önálló ételként tálalhatók. A halakat egészben (fogas, pisztrá... |
|
|
|
|
|
|
|
... legalább 4-5 órán át a hűtőszekrényben érleljük. A tálat fedővel vagy
alufóliával feltétlenül zárjuk le, nehogy az ott tárolt más élelmiszerek
átvegyék az erős halszagot.
Aszpikos készítmények, kocsonyák
Bármilyen kocsonyázott ételt is készítünk, a különböző anyagokat mindig
aszpikkal bélelt (smizírozott) formába töltjük vagy tesszük. A formát ... |
|
|
|
|
|